lunes, 18 de octubre de 2010

The Rosette Nebula


Aquí us deixo la meva darrera imatge.La nebulosa de la Roseta, a la constel.lació de Monoceros. Presa el passat cap de setmana en dues nits un cop s´havia amagat el quart creixent de lluna, amb moltíssima humitat que feia rajar aigua de les teulades dels observatoris de la AAS gairebé com si tot just acabés de ploure. Temperatura 3ºC i 82% humitat.Un total de 3 hores recollint fotons i altres 3 per fer darks a més dels Bias i flats corresponents. Novament he d´agrair els consells tècnics d´en José Manuel i les profitoses sessions docents d´en Juli explicant com moure´s per cadascun dels diferents Messiers del cel d´hivern.

5 comentarios:

  1. Mario!!!!

    Això promet molt, quina passada. És fantàstic veure com la millores.

    Ho sento per tu, però m'hauràs de fer de profe!!! je, je...

    ResponderEliminar
  2. Mario,

    Gràcies per la teva visita al meu nou Blog.

    La Rosetta t'ha quedat sensacional. L'has feta solapant les imatges de dues nits? Això ja começa a ser alta tecnologia...

    Fins ben aviat, Ramon Moliner

    ResponderEliminar
  3. Maravillosa foto de la Roseta. Es todo un espectáculo. Que envidia me dan esos cielos, siendo socio de la AAS desde la distancia.

    Saludos.

    ResponderEliminar
  4. He vuelto a revisar tu blog (lo hago de vez en cuando) y me maravilla lo que vas mejorando las fotografías. Aún recuerdo aquellos días en los que se utilizaba la fotografía química tradicional con película de mil y pico ASA y pequeñas neveritas prefabricadas para que no se velara. Ahora todo a cambiado, pero por suerte, a mucho mejor.

    ResponderEliminar
  5. Gracias Paco,

    Es verdad. Parece que hace dos dias que contactamos por el Tribuna de Astronomia y que comenzamos las salidas de fin de semana al Coll d´Estenalles, Agramunt i Torà. Parece que fué ayer mismo que tapábamos y destapábamos el tubo del telescopio con una cartulina para evitar vibraciones y que buscábamos a ojímetro los objetos porque no habian "Gotos". Nos comíamos el bocata bajo las estrellas o la humedad y hacíamos cola en el telescopio para ver planetas.Ahora todo es más cómodo y facil en general, pero guardo esos recuerdos de forma muy especial.Cada época tiene su encanto.

    ResponderEliminar